Thea Synapsis

Световният лидер в офталмологията Laboratories Théa откри дъщерна компания в България

Световният лидер в офталмологията Laboratories Théa откри дъщерна компания в БългарияКомпанията Thea Pharma (Теа Фарма) бе официално открита по време на организираната от Българското офталмологично дружество конференция - "Постижения и перспективи в офалмологията", която се проведе на 28 октомври в Боровец. Компанията е дъщерна на световния лидер в офталмологията Laboratories Théa, Франция, продуктите на който се изнасят в 75 страни.

Laboratories Théa има 150-годишна история и заема водеща позиция в иновациите по отношение на грижата за очите. Théa е разработила 25 иновации за 25 години, като отделя всяка година между 10 и 12% от оборота си за изследователска дейност насочена към лекарства и терапии без консерванти. Нейната научна дейност стои зад големия напредък в областта на глаукомата, сухото око и инфекциите.

На събитието присъстваха над 600 специалисти в сферата на офталмологията. Самият президент на компанията Жан-Фредерик Шибре представи Laboratories Théa и благодари на генералния мениджър на Thea Pharma в България – д-р Тянка Колева и нейния екип. Поздравителен адрес отправи и представител на френското посолство в България.

Световният лидер в офталмологията Laboratories Théa откри дъщерна компания в България