Thea Synapsis

Thealoz® Duo

Thealoz<sup>®</sup> Duo

Изкуствена сълза с двукомпонентен състав и многократно действие за всеки вид сухота в очите

Състав: трехалоза 3% и хиалуронова киселина 0,15%

Thealoz® Duo е оригинален заместител на сълзите с уникален естествен състав. Комбинацията от две естествени съставки, хиалуронова киселина и трехалоза, предлага максимална хидратация и смазване на повърхността на окото на пациенти, страдащи от лека до тежка сухота в очите.

Хиалуроновата киселина е биополимер, който има възможността да задържа големи количества вода, а също и да прилепва към очната повърхност, като я снабдява с повече хидратация и смазване. Освен това, трехалозата подобрява удълженото действие на хиалуроновата киселина и този начин намалява апликациите до 50%.

При синдром на сухото око преобладават екстремни условия по очната повърхност, като хиперосмоларна и суха среда, които довеждат клетките до обезводняване, в резултат на което на това място възниква възпаление. Трехалозата навлиза в епителните клетки и предпазва клетъчната мембрана от загубата на вода, както и протеините от денатуриране, и по този начин се избягва осмотичният стрес и дехидратацията на клетките.

Както хиалуроновата киселина, така и трехалозата подпомагат миграцията, адхезията, разпространението и защитата на клетките по повърхността на окото. Регенеративното и лечебно действие на Thealoz® Duo го правят идеален препарат след прекарани очни операции и наранявания.

Разтворът Thealoz® Duo е хипотоничен, за да осигури облекчение и защита на хора, които използват контактни лещи, без да засяга меките лещи, поради липсата на консерванти.

Thealoz® Duo се предлага във флакон за многократна употреба, без консерванти, благодарение на филтърната система Abak®. Предлага се в две опаковки от 5ml и 10ml.

 

Този продукт може да бъде закупен online от:

Аптеки Ремедиум

Софармаси

Санита

Thealoz® Duo се предлага в опаковки от:

5мл

10мл

Информация
за продукта

Thealoz<sup>®</sup> Duo

Свали информацията в PDF файл.

Листовка за пациента

Thealoz Duo/Теалоз Дуо 5ml; 10 ml

Защитава, хидратира и овлажнява окото при лечение на умерена до тежка форма на Синдром на сухото око.

АБАК бутилка – Без консервант.

СЪСТАВ:

Трехалоза……………………………………………………………..3 g

Натриев хиалуронат……………………………………………..0,15 g

Натриев хлорид, трометамол, хлороводородна киселина и вода за инжекции…до  100 ml

Laboratoires Théa – 12 rue Louis Bleriot

63017 Clermont- Ferrand- Cedex2- Франция

КОГА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА THEALOZDUO:

THEALOZ DUOсъдържа разтвор за приложение в очите или върху контактни лещи. THEALOZ DUOможе да бъде използван при дискомфорт, парене или дразнене в очите. Тези симптоми могат да бъдат предизвикани от външни фактори като вятър, тютюнев дим, замърсяване, прах, слънце или студ, суха топлина, климатик, пътуване, продължителна работа пред компютър.

THEALOZ DUOе без консервант и предоставя добро ниво на толеранс на очите. Разтворът може да се използва от лица носещи всички видове контактни лещи и осигурява незабавен комфорт през целия ден.

СВОЙСТВА:

THEALOZ DUО е стерилен, без консерванти, хипотоничен и pHнеутрален воден офталмологичен разтвор. Основните му съставки са трехалоза – естествено вещество, присъстващо в много растения и животни, и натриев хиалуронат – полизахарид естествено намиращ се в очите.

Трехалозата защитава и хидратира и е антиоксидант. Поради тези причини тя е съществен елемент в анхидробиотичния механизъм, наблюдаван в някои микроорганизми (забавено метаболитно състояние, което им позволява да оцелеят при дехидратация).

Трехалозата също има свойства, които позволяват защитата и стабилизирането на клетъчните мембрани, чрез предотвратяване на изменението на протеини и влошаване на липиди, както и антиоксидантни свойства.

Натриевият халуронат е естествен полизахарид намиращ се в човешкото око подпомагащ задържането на водата за хидратиране на повърхността на окото. Той задържа разтвора върху повърхността на окото давайки дълготраен комфорт и съкращавайки времето за заздравяване на епитела (прозрачната част на окото).

Уникалната комбинация между Трехалоза и Натриев хиалуронат в THEALOZ DUО защитава и овлажнява очната повърхност за продължително време при максимален комфорт.

THEALOZ DUО се предлага в ABAKмултидозова бутилка и е без консервант, предпазваща от странични реакции лицата чувствителни към консервантите. Този иновативен и патентован процес дава възможност за приложение на капки за очи през 0.2 µm  филтърна мембрана, като по този начин предотвратява бактериалното замърсяване на разтвора. Разтвора е защитен в бутилката и може да бъде използван до 3 месеца след отварянето.

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ И УКАЗАНИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ:

-          Не използвайте, ако сте алергични към някоя от съставките.

-          Избягвайте контакт на очите с върха на бутилката.

-          Не инжектирайте, не поглъщайте.

-          В случай на повреда на обезопасителния пръстен, не използвайте продукта.

ПАЗЕТЕ ДАЛЕЧ ОТ ДЕЦА.

ПРИЛОЖЕНИЕ:

Изчакайте поне 10 минути между прилагането на друг очен продукт.

КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ПРОДУКТА:

МЕТОД И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ:

КАПКИ ЗА ОЧИ.

-          Измийте ръцете си преди употреба,

-          Избягвайте контакт на очите или клепачите с върха на бутилката, особено когато мислите, че имате инфекция на очите,

-          Накапете една капка в конюнктивалния сак (мястото между окото и клепача), като леко издърпате долния клепач надолу и погледнете нагоре,

-          Затворете бутилката след употреба.

ДОЗИРОВКА:

1 капка във всяко око, 4 до 6 пъти дневно

THEALOZ DUО може да се употребява докато носите контактни лещи.

НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ:

В редки случаи се наблюдава леко дразнене на очите.

СЪХРАНЕНИЕ:

Не съхранявайте повече от 3 месеца след първоначално отваряне.

Съхранявай под 25°С.

НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ СЛЕД ИЗТИЧАНЕТО НА СРОКА НА ГОДНОСТ ЯСНО ОБОЗНАЧЕН ВЪРХУ ОПАКОВКАТА.

Срокът на годност се отнася за неотворена бутилка, съхранявана съгласно указанията. Не използвайте, ако опаковката е повредена.

ПОСЛЕДНА АКТУАЛИЗАЦИЯ: 12/2013


Thealoz<sup>®</sup> Duo

Thealoz® Duo

Thealoz® Duo е оригинален заместител на сълзите с уникален естествен състав. Комбинацията от две естествени съставки, хиалуронова киселина и трехалоза, предлага максимална хидратация и смазване на повърхността на окото на пациенти, страдащи от лека до теж